Werelddag zonder Tabak: de beste manieren om te stoppen met roken

werelddag tabakElk jaar is het op 31 mei ‘Werelddag zonder Tabak’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie. In Vlaanderen lanceren het VIGeZ en partners dit jaar een campagne over de beste manieren om te stoppen met roken.

Meerdere rookstoppogingen

Stoppen met roken is niet makkelijk. Meestal zijn meerdere pogingen nodig. Veel rokers weten ook niet goed hoe ze het stoppen met roken op een efficiënte manier kunnen aanpakken. Ze zijn er bovendien ook niet altijd van op de hoogte dat er in ons land kwaliteitsvolle hulp van erkende rookstopbegeleiders beschikbaar is die gedeeltelijk wordt terugbetaald door het ziekenfonds. Als ze van die hulp gebruikmaken neemt hun kans op succesvol stoppen én op gestopt blijven sterk toe.

Folder

We hebben samen met de mutualiteiten en de beroeps- en gezondheidsorganisaties die bij het stoppen met roken betrokken zijn een folder gemaakt over de beste manieren om te stoppen. De boodschap van die folder kan je als gemeente, OCMW, bedrijf, organisatie, mutualiteit, intermediair, … ook geven aan de rokers in je omgeving.

Bekijk de folder.

Kwaliteitsvolle hulp

Help zo rokers bij het stoppen en verwijs ze door naar deze kwaliteitsvolle hulp! Het Logo van je regio kan je ook helpen bij het uitwerken van een eenvoudig maar concreet rookstopaanbod: www.vlaamse-logos.be. Zo kan je na de zomervakantie een groepscursus stoppen met roken in je gemeente, bedrijf of organisatie organiseren. Veel gemeenten en bedrijven doen dat vandaag al, waar wacht je op?

Meer info over een goed rookbeleid op: